printlogo


روز شمار
1970

15 می
کمیته بین‌المللی المپیک در چنین روزی با 35 رأی موافق حکم به اخراج آفریقای جنوبی از IOC داد تا برای دو دهه، نسل پرشماری از ورزشکاران این کشور آفریقایی، قربانی آپارتاید شوند.آفریقای جنوبی به عنوان اولین کشور آفریقایی در المپیک 1904 حضور داشت و تا المپیک 1960 رم، موفق به کسب 51 مدال شد اما قبل از المپیک 1964 توکیو، کمیته بین‌المللی المپیک IOC تصمیم گرفت آفریقای جنوبی را به دلیل سیاست جداسازی نژادی موسوم به آپارتاید ممنوع کند. در ادامه هم تداوم این رفتار و ممانعت از حضور ورزشکاران غیر سفیدپوست در تیم‌های ملی آفریقای جنوبی، باعث اخراج قطعی این کشور از میان اعضای IOC شد.در نهایت با آزادی ماندلا پس از 27سال زندان در فوریه 1991، قانون آپارتاید هم توسط دولت لغو شد و آفریقای جنوبی با کاروانی 93 نفره در المپیک 1992 بارسلونا شرکت کرد.

15 می
اندی ماری، ستاره اسکاتلندی دنیای تنیس، امروز 35ساله می‌شود. داستان او و تنیس از هدیه‌ای که مادرش در سه سالگی به او داد شروع می‌شود؛ یک راکت تنیس. اندی سال 2005 را با صعود به جمع 500‌تنیسور برتر آغاز کرد. سال 2010 برای نخستین‌بار قهرمان اوپن استرالیا شد، سال 2012 قهرمان المپیک لندن شد و سال 2016 با دفاع از عنوان قهرمانی‌اش در المپیک به رتبه نخست رده‌بندی بهترین تنیسورهای دنیا رسید و از ملکه بریتانیا لقب شوالیه گرفت. در کارنامه افتخارات این تنیسور، 9 قهرمانی در گرنداسلم‌ها دیده می‌شود.


15 می
تنها قهرمانی منچستریونایتد در جام در جام فوتبال اروپا، 31سال پیش در چنین روزی به دست آمد. 15می1991، ورزشگاه فاینورد روتردام میزبان یکی از جذاب‌ترین فینال‌های جام در جام فوتبال اروپا بود؛ مصاف تیم‌های منچستریونایتد و بارسلونا. فینالی از جنس تفکرات الکس فرگوسن و یوهان کرایوف. ستاره آن فینال، مارک هیوز ولزی بود. کسی که در دقایق 97 و 74، دو بار دروازه بارسا را باز کرد تا تک گل دقیقه 79 کومان، تاثیری در نتیجه نداشته باشد. منچستر 2 بر یک بارسلونا را برد و قهرمان جام در جام اروپا شد.


15 می
همپدن پارک گلاسگو. فینال لیگ قهرمانان اروپا. رئال‌مادرید ـــ بایرلورکوزن. شاهکار کلاوس تاپ‌مولر این بود که لورکوزن را تا فینال UCL بالا آورد اما وقتی حریف، تیم کهکشانی رئال باشد باید سقف رویاهایت را به اندازه نایب قهرمانی کوتاه کنی. رئال با میشل سالگادو، فرناندو هیه‌رو، روبرتو کارلوس، لوئیس فیگو، رائول، فرناندو مورینتس و ابر ستاره‌ای به نام زین‌الدین زیدان، تشنه دهمین قهرمانی خود در اروپا بود و دسیما را با آن گل خاطره‌انگیز  زیدان جشن گرفت.