printlogo


در دیدار عوامل زیرخاکی با آزادگان مطرح شد
«زیرخاکی» زیبایی‌های دوران اسارت را به تصویر کشید

مراسم تجلیل از عوامل سریال تلویزیونی «زیرخاکی» با حضور حجت الاسلام و المسلمین، سید محمدحسن ابوترابی‌فرد و جمعی از آزادگان برگزار شد. جلیل سامان کارگردان، رضا نصیری‌نیا تهیه‌کننده، مجید اکبرشاهی مدیرگروه فیلم و سریال مرکز سیمافیلم، میثم نجفی مدیر برنامه‌ریزی، حسین لنجانی جانشین تولید، بهنام جعفری طراح صحنه، مهناز اکبری طراح لباس، مرجان تاجیک منشی صحنه و بازیگران این سریال همچون هومن برق‌نورد، ژاله صامتی، گیتی قاسمی، پیام احمدی‌نیا و ابراهیم طلعتی‌نژاد از جمله حاضران در این مراسم بودند. 
بیژن کیانی از آزادگان حاضر در این مراسم طی سخنانی ضمن عرض خوشامدگویی به مهمانان گفت: شاید برای همه مردم فضای اسارت به گونه‌ای ترسیم شده که همه آن، ماتم و غم و درد باشد، در حالی که عنصر مشخصه ایرانی و ذات طناز ایرانی، حتی در زندان و به‌رغم شکنجه‌ها، وجود داشت و از مقوله طنز خالی نبود. 
کیانی ادامه داد: یکی از ماندگارترین و جذاب‌ترین بخش‌های اجرای تئاتر اردوگاهی،گویش‌های طنزگونه‌اش بود. نکته‌ای که لازم است گفته شود این‌که فضای دفاع‌مقدس، فضای مفید و سرشار از مطالبی با دستمایه‌های هنر بود که اگر به آنها پرداخته شود می‌توان آثار فاخری به وجود آورد.  وی در پایان گفت: موسسه پیام آزادگان ظرفیت دارد تا با تمامی هنرمندان و علاقه‌مندان به حوزه اسارت و دفاع‌مقدس همکاری کند تا آثار ماندگاری در این حوزه پدیدار شود. 
در ادامه حجت الاسلام سیدمحمدحسن ابوترابی‌فرد، ضمن عرض خوشامدگویی به حاضران در این مراسم و به‌خصوص خانواده هنرمند سریال زیرخاکی بیان کرد: فرصتی که در اختیار شما بود، یک فرصت استثنائی بود و برای دنیای هنر، منشأ اثر بود. امیدوارم شما بزرگواران با انگیزه و همت و ظرفیت‌های علمی که از آن برخوردارید با تولیدات فاخر خود باعث پیشرفت کمالات انسانی و آراستگی به فضائل اخلاقی شوید. ان‌شاءا... آثار شما از ابعاد مختلف مفید و میسر باشد. 
ابوترابی‌فرد ادامه داد: از این‌که فرهنگ اسارت را در نگاه مخاطبان قرار دادید، بنده از شما هنرآفرینان به عنوان عضو کوچکی از خانواده آزادگان تشکر می‌کنم. بنده، این سریال را مشاهده کردم و هیچ نقطه منفی در آن ندیدم و معتقدم شما عزیزان زیبایی‌های اسارت را در این مجموعه به‌خوبی به مخاطبان نشان دادید. انصافا دنیای اسارت بسیار زیباست. 
حجت‌الاسلام سیدمحمدحسن ابوترابی‌فرد گفت: میان آزادگان، سخن از اسارت که می‌شود بارها از آنها شنیده‌ام که گفته‌اند اسارت قطعه‌ای از بهشت بوده، بهشت بندگی، خدمت، استقامت، گذشت، صبر و… این‌که افرادی باشند که یک زندان را تبدیل به بهشت کنند به درجه ایمان و ارزش‌های آنها بستگی داشته است. 
وی در ادامه، به نقل از برادر بزرگوارشان مرحوم حجت‌الاسلام سیدعلی‌اکبر ابوترابی گفت: وقتی نماینده صلیب‌سرخ به اردوگاه اسرای ایرانی در عراق آمد رو به اسرا کرد و گفت ما اسارتگاه‌های اروپا، آمریکا و خیلی از کشورهای دیگر رفتیم و در حالی که همه امکانات رفاهی در اختیار اسرا بود اما از آمار بالای خودکشی‌ها و ناهنجاری‌ها اخلاقی در این زندان‌ها به ستوه آمدیم اما در اردوگاه‌های عراق که جز شکنجه چیزی برای اسرا ندارد، خبری از بیماران روانی یا ناهنجاری‌های اخلاقی گزارش نشده، دلیل این همه آرامش و نشاط چیست؟ و ادامه داد: ای کاش همه زندان‌های دنیا مثل اینجا بود که حاج آقا ابوترابی در جواب نماینده صلیب‌سرخ گفت: سخن شما زیبا بود اما کامل نیست و باید گفت: «ای کاش همه دنیا مثل این اسارتگاه بود، نه فقط زندان‌ها». 
حجت‌الاسلام علی‌اصغر صالح‌آبادی، حسن بهشتی‌پور، بیژن کیانی، محسن نوری‌مقدم، فریبرز خوب‌نژاد و فرزانه قلعه‌قوند از دیگر حاضران بودند که در پایان این مراسم با اهدای لوح سپاس از عوامل زیرخاکی تجلیل به عمل آوردند.  گفتنی است، زیرخاکی با پخش فصل سوم، پربیننده‌ترین سریال نوروزی تلویزیون شد. همچنین در تلوبیون نیز بالاترین آمار تماشا را به خود اختصاص داد.

​​​​​​​