بحران نفسگیر صهیونیستها
تهدید اخیر رئیس موساد درخصوص انجام عملیات تروریستی علیه شخصیتهای تاثیرگذار جمهوری اسلامی ایران نشانه شکست سیاستهای رژیم صهیونیستی در داخل و خارج منطقه است که این روند در طول یک سال گذشته و بعد از شکلگیری کابینه اشغالی آغاز شده است.
تظاهراتی که در طول نزدیک به ۴۰هفته گذشته علیه کابینه نتانیاهو شکل گرفته قطببندیهای جدیدی را درون این رژیم ایجاد کرده است؛ از سوی دیگر شورش سیاهپوستان آفریقایی و یهودی تبار در اراضی اشغالی و همچنین استعفای بیش از ۱۰هزار نفر از نیروهای احتیاط ارتش رژیم صهیونیستی، نشان میدهد که این رژیم با یک بحران نفسگیر مواجه است.
در یک سال گذشته حداقل سه عملیات گسترده توسط ارتش این رژیم علیه ساکنان اردوگاه جنین و غزه صورت گرفته که هر سه بار با شکست مواجه شده است و به نظر میرسد رژیم صهیونیستی اکنون وارد یک چرخه فروپاشی شده، بهویژه بعد از توافقنامه پکن که بین ایران و عربستان انجام شد و فضای تعاملی خوبی بین ایران و کشورهای عرب منطقه ایجاد کرد، این فضای تهدیدی علیه رژیم بیشتر هم شده است. این امر به انزوای رژیم صهیونیستی در منطقه منجر شده، همچنین اختلافنظر بین تیم جو بایدن و شخص بنیامین نتانیاهو موجب شده است که این تنشها دامنهدار شود؛ چراکه نتانیاهو اعتقاد دارد باید بحران داخلی سرزمینهای اشغالی را به خارج از این رژیم منتقل کند. از سوی دیگر اعلام ترور شخصیتهای ایران توسط رئیس موساد با قوانین بینالمللی تناقض دارد که از این رو باید مورد تعقیب قرار گیرد اما با این وجود رژیم صهیونیستی باتوجه به شرایط داخلیاش، سعی دارد به نوعی خود را قدرتمند نشان دهد و از این رو، این اظهارنظرها صرفا برای روحیه دادن به صهیونیستهای افراطی بوده و هیچ ارزش دیگری ندارد.
طبیعی است که اگر موساد دست به چنین اقدامی بزند، ایران امکانات و توان بسیار بالایی برای پاسخ به این تهدیدات خواهد داشت اما با این وجود، تهدیدات اخیر رئیس موساد کاملا جنبه پروپاگاندا داشته و در حقیقت نمایش قدرت است که هیچ ارزش و تاثیری بر روحیه مقامات جمهوری اسلامی ایران نخواهد داشت.هرچند هرگاه رژیم صهیونیستی در منطقه هم دست به ماجراجویی زده با واکنش تند جمهوری اسلامی ایران مواجه شده است، بنابراین امنیت ملی و جلوگیری از ماجراجویی رژیم صهیونیستی، بخشی از سیاستهای ثابت جمهوری اسلامی ایران است که تحت هیچ شرایطی اجازه نخواهد داد موساد به مرزهای ایران نزدیک شده و از طریق آموزش گروههای تروریستی علیه ایران یا روشهای دیگر اقدام کند. همچنین رژیم صهیونیستی باید بداند یکی از مولفههای جنگ آینده که ضریب آسیبپذیری اسرائیل را بهشدت افزایش خواهد داد، وجود انسجام و هماهنگی میان نیروهای محور مقاومت است که درصورت وقوع جنگ، پنج جبهه در داخل و خارج اراضی اشغالی در سوریه، لبنان، عراق و یمن علیه رژیم صهیونیستی گشوده خواهد شد.
حسن هانیزاده | کارشناس مسائل غرب آسیا