printlogo


ریزش دلار طلای جهانی را بالا برد
قیمت طلا چهارشنبه (۲۵ سپتامبر) نزدیک به بالاترین حد رکورد ثابت بود، زیرا کاهش دلار آمریکا و تشدید درگیری در خاورمیانه جذابیت پناهگاه امن را افزایش داد، در حالی که سرمایه‌گذاران خود را برای سیگنال‌های جدید در مسیر نرخ بهره آمریکا آماده کردند.

هر اونس طلا ۲۶۵۸ دلار و هفت سنت بود. شمش در روز سه‌شنبه به رکورد ۲۶۶۴ دلار و ۲۵ سنت رسید. قیمت طلای آمریکا با 0.2درصد افزایش به ۲۶۸۲ دلار و ۶۰ سنت رسید. دلار آمریکا 0.2درصد کاهش یافت که باعث شد شمش با قیمت دلار برای سایر دارندگان ارز ارزان‌تر شود. داده‌ها نشان داد که اعتماد مصرف‌کننده ایالات متحده در ماه سپتامبر بیشترین کاهش در سه سال اخیر به‌دلیل نگرانی‌های فزاینده در مورد بازار کار را داشته است، اگرچه خانواده‌های بیشتری قصد خرید خانه در شش ماه آینده را داشتند. داده‌ها این امید را ایجاد کرد که فدرال‌رزرو ایالات ‌متحده می‌تواند یک کاهش دیگر نرخ بهره را در نشست سیاست‌گذاری ماه نوامبر خود انجام دهد.

جایگاه اقتصادهای جهان تا سال ۲۰۵۰
اوپک پیش‌بینی کرد تولید ناخالص داخلی جهانی تا سال ۲۰۵۰ سالانه به میزان 2.9درصد افزایش خواهد یافت. سازمان کشورهای صادرکننده نفت (اوپک) در چشم‌انداز جهانی نفت در سال ۲۰۲۴ اعلام کرد انتظار می‌رود رشد تولید ناخالص داخلی جهانی بین سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۵۰ به‌طور متوسط 2.9درصد باشد. همچنین پیش‌بینی می‌شود سازمان همکاری اقتصادی و توسعه اروپا شاهد کاهش رشد تولید ناخالص داخلی و میانگین 1.3درصدی بین سال‌های ۲۰۲۳ تا ۲۰۵۰ باشد. اقتصادهای غیرسازمان همکاری اقتصادی و توسعه در مدت مشابه 3.7درصد رشد می‌کنند، به‌طوری‌که اقتصاد هند به‌طور متوسط 5.9درصد در سال و اقتصاد چین 3.4درصد رشد ثبت خواهد کرد. بیزینس گزارش کرد، در میان‌مدت، اقتصاد جهانی تا سال ۲۰۲۹ به میزان 3.1درصد رشد خواهد کرد و رشد تولید ناخالص داخلی کشورهای عضو سازمان همکاری اقتصادی و توسعه 1.7درصد و رشد اقتصادهای غیرسازمان همکاری اقتصادی و توسعه4.1درصد خواهد بود.

آمریکا بزرگ‌ترین صادرکننده بنزین در جهان ماند
آمریکا با سهم بیش از ۱۶درصدی از کل صادرات، بزرگ‌ترین صادرکننده بنزین در جهان است. بررسی اداره اطلاعات انرژی آمریکا (EIA) نشان داد سال گذشته، صادرات بنزین موتوری آمریکا (بنزین تمام‌شده به اضافه اجزای ترکیبی بنزین)، به‌طور متوسط ‌۹۰۰ هزار بشکه در روز بود. این رقم معادل حدود ۱۰ درصد مصرف داخلی است و برای پر کردن مخازن بیش از 1..5میلیون خودروی شاسی‌بلند در روز با فرض متوسط ‌اندازه مخزن ۲۴ گالن کافی است. اگرچه چین و هند ظرفیت پالایش خود و به تبع آن صادرات خود را افزایش داده‌اند، اما آمریکا همچنان در صادرات بنزین صدرنشین است. اداره اطلاعات انرژی آمریکا اعلام کرد صادرات بنزین صادرکنندگان بزرگی مانند سنگاپور و هلند هرگز از ۷۰۰ هزار بشکه در روز فراتر نرفته است. آمریکا از سال ۲۰۱۶ به صادرکننده بزرگ بنزین تبدیل شده است. این کشور در فاصله سال‌های ۱۹۶۱ تا ۲۰۱۵، به مدت بیش از نیم‌قرن، واردکننده بزرگ بنزین بود. این آژانس دولتی اعلام کرد آمریکا به یک صادرکننده بزرگ بنزین تبدیل شده؛ زیرا صادرات محصولات نفتی پالایش‌شده این کشور رشد کرده و در سال‌های ۲۰۲۲ و ۲۰۲۳ به رکوردهای بالایی رسید. استفاده بیشتر از پالایشگاه و افزایش ظرفیت پالایشی، عوامل کلیدی در رشد صادرات محصولات نفتی آمریکا از جمله بنزین بوده است.