printlogo


تغییر خطوط تماس 
شرایط امروز سوریه و حمله گروه تروریستی تحریر‌الشام، حکایت از اولین تغییر در خطوط تماس میان «سه دولت» در سوریه بعد از پنج سال دارد‌.  بسیاری از کارشناسان بر این باورند که این گروه تروریستی با استفاده از مشغولیت روسیه در جنگ اوکراین و با همراهی ترکیه به‌دنبال ایجاد شرایطی جدید در سوریه است.

یادمان باشد بعد از جنبش‌های چند سال قبل در برخی کشورهای عربی، گروه‌های تروریستی افراطی در سوریه، به ابزاری برای آمریکا و رژیم‌صهیونیستی مبدل شدند و نام «حکومت اسلامی عراق و شام» را بر خود نهادند و از آن پس با نام مخفف داعش شناخته شدند‌. یکی از گروه‌هایی که رسما با دولت سوریه وارد نبرد شد، جبهه‌النصره به رهبری ابومحمد الجولانی بود که شاخه نظامی از گروه القاعده به‌شمار می‌رفت.  همزمان با فشارهای بین‌المللی علیه القاعده، این گروه از بیم تروریستی شناخته شدن به جبهه فتح‌الشام تغییر نام داد و اعلام کرد هیچ وابستگی‌ای به القاعده ندارد.با این حال امروز رویکرد این گروه نشان داده که از منظر اهداف، برنامه‌ها و رویکردهای اعتقادی تفاوت چندانی با داعش ندارد و اکنون به‌دنبال براندازی نظام سوریه است تا به این ترتیب یکی از اضلاع محور مقاومت را تخریب و مسیر را برای اهداف رژیم‌صهیونیستی هموار سازد‌. منابع نزدیک به موضع آنکارا می‌گویند که اردوغان از این عملیات نظامی به‌عنوان ابزاری برای فشار به بشار اسد استفاده می‌کند.روشن است تکفیری‌های این گروه بعد از آتش‌بس لبنان برای نجات صهیونیست‌ها از باتلاق لبنان و غزه به میدان آمده‌اند. نباید فراموش کنیم که پایان جنگ در لبنان و غزه، پایان حیات سیاسی بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر رژیم‌صهیونیستی است و او به هر ابزاری برای ادامه آشوب در منطقه متوسل می‌شود.همچنین اسرائیل در پی منزوی‌کردن حزب‌ا... و قطع سرپل‌های زمینی آن با ایران است.از این‌رو تکرار فتنه تروریسم در سوریه که یک ضلع مهم محور مقاومت است، می‌تواند اسرائیل و نتانیاهو را به هدف خود در منطقه برساند.
درنهایت معارضان سوری تلاش می‌کنند مرز‌های ۲۰۱۷ را احیا کرده و حلب را هم نگه دارند و اصل این ایده متعلق به آمریکا‌ست اما نوعی همکاری پنهان میان ترکیه و اسرائیل بر سر سوریه وجود دارد؛ درست مانند پیمان مخفی آلمان نازی و شوروی برای تقسیم   لهستان.