تاکید ایران و چین بر برنامه جامع راهبردی

تاکید ایران و چین بر برنامه جامع راهبردی

وزیر امور اقتصادی و دارایی ایران و وزیر دارایی چین بر اجرایی‌کردن برنامه جامع راهبردی بلندمدت دو کشور تاکید کردند.

«عبدالناصر همتی» در دیدار با «فو آن» وزیر دارایی چین، علاوه بر موضوعات مربوط به همکاری‌های دو کشور در این بانک، مهم‌ترین مسائل مربوط به روابط دوجانبه به‌ویژه پیگیری نتایج توافقات انجام شده قبلی را مورد بحث و گفت‌وگو قرار داد. برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی دو کشور در آینده نزدیک از دیگر محورهای گفت‌وگوی وزرای دو کشور بود. وزرای دو کشور در این دیدار تاکید کردند که ایران و چین اجرایی‌کردن جدی‌تر و عمیق‌تر برنامه جامع راهبردی بلندمدت دو کشور را در دستور کار خود قرار داده‌اند و این مسیر را در تعاملات رسمی دو کشور تا رسیدن به دستاوردهای عملی مشخص ادامه خواهند داد.

فروش ۲۱ هزار میلیارد تومان شمش طلا در تابستان
آمار معاملات شمش طلای مرکز مبادله ایران در تابستان، نشان از رشد ۲۸ درصدی حجم معاملات این کالا نسبت به بهار امسال دارد. تالار معاملات طلای مرکز مبادله، با برگزاری ۱۸ حراج حضوری در تابستان امسال، شاهد معامله ۴۵۹۳ کیلوگرم (4.5 تن) شمش به ارزش بیش از ۲۱ هزار میلیارد تومان بوده است. ۱۸ حراج نیز در فصل بهار برگزار شد که نتیجه آن فروش ۳۵۷۴ کیلوگرم (3.5تن) شمش به ارزش بیش از ۱۶ هزار میلیارد تومان بوده است. بر‌همین‌اساس، طی ۵۳ حراج شمش طلای مرکز مبادله ایران، ۱۰ هزار و ۲۸۹ کیلوگرم شمش مورد دادوستد قرار گرفت که در نتیجه آن نزدیک به ۴۶ هزار میلیارد تومان ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصاد کشور وارد شد.

افزایش ۶۱ درصدی ترانزیت جاده‌ای
مدیرکل دفتر ترانزیت و حمل‌ونقل بین‌المللی سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای از روند افزایشی ترانزیت جاده‌ای از قلمرو کشور در شش‌ماهه سال جاری در تداوم تسهیل امور، توسعه ظرفیت لجستیکی و دیپلماسی موفق با کشورهای همسایه خبر داد و گفت: ترانزیت جاده‌ای در شش‌ماهه نخست سال جاری ۶۱ درصد افزایش یافت. جواد هدایتی افزود: در شش‌ماهه نخست سال جاری بیش از ۴۰۴ هزار دستگاه ناوگان ایرانی و خارجی حامل 9.3میلیون تن کالا از قلمرو کشور ترانزیت شده است و تناژ ترانزیت کالا در نیمه نخست امسال برابر با میزان کالای ترانزیت شده جاده‌ای از قلمرو کشور در کل سال ۱۴۰۱ است. وی خاطرنشان کرد: این در حالی است که در مدت مشابه سال گذشته 5.78میلیون تن کالا از‌طریق حمل‌ونقل جاده‌ای از قلمرو کشور ترانزیت شده است.

تولید ۲۰ میلیون تنی فولاد ایران 
جدیدترین آمار انجمن جهانی فولاد نشان می‌دهد ایران در هشتمین‌ماه سال جاری میلادی 1.4میلیون تن فولاد تولید کرده است. تولید فولاد ایران در این بازه زمانی نسبت به مدت مشابه سال گذشته 9.9درصد کاهش یافته است. ایران در ۸ ماهه نخست سال جاری میلادی 19.8میلیون تن فولاد تولید کرده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته 1.9درصد افزایش را نشان می‌دهد. غرب آسیا در این ماه 3.4میلیون تن فولاد تولید کرده است که با‌توجه‌به تولید 1.4میلیون تنی ایران، 41.1درصد تولید فولاد آن به ایران تعلق دارد. تولید فولاد در غرب آسیا در ۸ ماهه نخست امسال 35.5میلیون تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۳ درصد رشد داشته است. تولید فولاد هند، آمریکا، آلمان، ترکیه و برزیل در این ماه رشد داشته و ترکیه با 13.8درصد، بیشترین میزان تولید را به خود اختصاص داده است. تولید کشورهای چین، ژاپن، روسیه، کره جنوبی و ایران کاهش یافته و بیشترین کاهش تولید با 11.5درصد به روسیه تعلق دارد.