راهکارهای انتقال مرجعیت علمی و فناوری از غرب به ایران 

راهکارهای انتقال مرجعیت علمی و فناوری از غرب به ایران 

مقام معظم رهبری در پیام مهم خود به نخبگان جامعه در رشته‌ها و عرصه‌های گوناگون فرمودند:

حمیدرضا ترقی | تحلیلگر مسائل سیاسی

▪️اگر تا قبل از مقطع کنونی و جنگ تحمیلی سوم، خیزش جدید علمی، توصیه‌ای لازم و ضروری برای نخبگان بود، تجربه دو جنگ اخیر به همه ثابت کرد که این خیزش علمی جدید بایستی عمیق و پرشتاب باشد.
▪️برای این مقصود لازم است علاوه بر مسئولان دستگاه‌ها و مراکز علمی، تحقیقاتی و فناوری، یکایک نخبگان و فرزانگان ایران عزیز به مأموریت اصلی خود در ساخت آینده شکوهمند ایران اسلامی و پیشرفت و آبادانی آن اهتمام ورزیده و نکات زیر را مورد توجه قرار دهند:
اولا ــ برای رشد علوم پایه و #علوم_انسانی در کشور برنامه جدی و عملی دقیق وجود داشته باشد. رشد و توسعه علوم پایه از قبیل فیزیک، شیمی، علوم زیستی، و ریاضی به‌عنوان پایه‌های اصلی سایر علوم و فناوری‌های کاربردی، پیشران پیشرفت علمی و فناوری کشور است.
▪️هر ملتی که به جایی رسیده، از علوم پایه رسیده و کشور بدون توسعه در این علوم، همواره عقب می‌ماند.
ثانیاً ــ تمرکز بر حقایق کشف‌نشده، مرزشکنی در علوم پایه و مسابقه دائمی برای حل مسائل حل‌نشده معروف در این علوم خصوصا ریاضیات به‌عنوان یک هدف و مقصد، مستمرا مورد توجه قرار گیرد.
ثالثا نقطه کلیدی در خیزش علمی، خلاقیت و #نوآوری است. میدان دادن به خلاقیت و تخیل مثبت که عنصر اصلی رشد و گشایش در همه یا عمده علوم است، شجاعت علمی برای ابداع و خلق و ابتکار و افزایش اعتماد به نفس شخصی و ملی برای تجربه کردن راه‌های نو و نرفته، بسیار لازم و مفید است. در نظر گرفتن مشوق‌های قابل قبول و جذاب برای هر کسی که بتواند خلاقیتی کارساز ارائه کند، در زمینه‌سازی این مسأله مؤثر است.