کرونا و جاماندگی تحصیلی 40‌هزار کلاس‌اولی

کرونا و جاماندگی تحصیلی 40‌هزار کلاس‌اولی

تقارن سه سال تحصیلی با کرونا برای کشورمان تبعات زیادی داشته است از جمله عقب‌ماندگی تحصیلی و افت یادگیری که آموزش‌و‌پرورش را به برگزاری کلاس‌های جبرانی تابستانه واداشت و همچنین جاماندگی تحصیلی ده‌ها هزار نفر در سراسر کشور و در مقاطع مختلف که در دوگانه سلامت و تحصیل،‌ جانب سلامت را گرفتند.

البته برای گروهی از دانش‌آموزان فقط سلامت بهانه ترک تحصیل نبود چرا که حدود سه میلیون دانش‌آموزی که از ابزارهای هوشمند حتی به اندازه یک گوشی موبایل بهره نداشتند،‌ خداحافظی با مدرسه در دوره کرونا یک گزینه اجباری بود نه راهی انتخابی. اکنون بعد از دو سال و نیم دست و پنجه نرم کردن نظام آموزشی کشور با تبعات کرونا، وزیر آموزش‌و‌پرورش کشورمان توضیح می‌دهد: «در دوران کرونا به‌ویژه در پایه اول ابتدایی با بازماندگی از تحصیل یا عدم ثبت‌نام در این پایه مواجه بودیم به طوری که حدود ۴۰‌هزار نفر به بازماندگان تحصیل یا ثبت‌نام‌ نشده‌‌ها در این پایه اضافه شد که آمار سنگینی است».
البته این که چرا اجازه جاماندگی از تحصیل و ثبت‌نام نشدن در مدارس به کلاس اولی‌هایی که هر سال آمارشان توسط سازمان ثبت احوال استخراج می‌شود، ‌داده شده پاسخی است که وزیر به آن پاسخ نداده اما نظام تعلیم و تربیت کشورمان حتما باید نسبت به آن احساس مسئولیت داشته باشد. البته فقط موضوع افت تحصیلی در میان نیست چرا که کرونا آسیب‌های متعددی به جامعه دانش‌آموز کشور وارد کرد و اکنون یوسف نوری، وزیر آموزش‌و‌پرورش از آسیب‌شناسی روانی کرونا و مداخلات روانی ــ اجتماعی می‌گوید: «ما با همکاری وزارت کشور و قوه‌قضاییه سامانه‌ای برای رصد آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزان در اختیار داریم که آسیب‌های مختلف را شناسایی و سپس به مشاوران ارجاع می‌دهد»؛ سامانه‌ای که امید می‌رود با دقت نظر و موشکافی، ‌از آسیب‌های روانی و اجتماعی وارده بر جامعه دانش‌آموزی کشور بکاهد.