برگزاری کنفرانس وحدت امسال با حضور 60کشور در تهران

دبیرکل مجمع تقریب در نشست خبری اعلام کرد

برگزاری کنفرانس وحدت امسال با حضور 60کشور در تهران

نشست خبری سی و ششمین کنفرانس بین‌المللی وحدت اسلامی با حضور حجت‌الاسلام حمید شهریاری، دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی و اصحاب رسانه برگزار شد.

حجت‌الاسلام حمید شهریاری در این نشست، ضمن تبریک ایام میلاد مبارک پیامبر گرامی اسلامی(ص) و امام جعفر صادق(ع) تصریح کرد: وجود حضرت ختمی‌مرتبت، بزرگ‌ترین برکت روی زمین و ولادت ایشان بزرگ‌ترین خبری است که از ابتدای خلقت تا قیامت شنیده می‌شود. وی ادامه داد: وجود مبارک آن حضرت، راهگشاترین راه سعادت برای ارتقای همه جهانیان است و دستیابی به نجات را برای همه جهانیان نوید می‌دهد.
شهریاری با بیان این‌که از دیروز  پخش وبینارهای سی و ششمین کنفرانس وحدت اسلامی آغاز شده است، گفت: در این کنفرانس تمرکز ما بر راهکارهای عملیاتی موضوع کنفرانس یعنی اتحاد اسلامی، صلح و پرهیز از تفرقه و تنازع در جهان اسلام است.
وی به محورهای کنفرانس وحدت سی و ششم از جمله جنگ و صلح عادلانه، اخوت اسلامی، مقابله با تروریسم، پذیرش اجتهاد مذهبی، همدلی و همدردی، اقدام متقابل بین مذاهب اسلامی، تقبیح عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی و... اشاره و تاکید کرد: وحدت و اتحاد مسلمانان پیام اصلی انقلاب طی چله اول انقلاب بوده و اتحادیه مسلمانان فکر ابداعی امام خمینی(ره) بوده است و پس از ایشان هم مقام معظم رهبری مسیر وحدت را ادامه دادند.
شهریاری با تاکید بر اهمیت ویژه وحدت گفت: وحدت، پیام انقلاب اسلامی است و از همان ابتدا موجبات نگرانی، خشم و فتنه‌گری استکبار جهانی را فراهم آورد، چراکه وحدت، منافع استکبار را به خطر انداخته است.
وی افزود: اگر تاریخ قرون گذشته را مطالعه کنید، نقشه اصلی دشمن در بر هم زدن اتحاد مسلمانان را در می‌یابید. آمریکا و اذناب آن، همواره به دنبال تجزیه کشورهای اسلامی بوده و هستند. هند را به هندوستان و پاکستان و بنگلادش تبدیل کردند. دولت عثمانی را تکه تکه و به کشورهای سوریه، اردن، فلسطین، حجاز و ترکیه تقسیم‌بندی کردند و این نقشه به‌طور مداوم دنبال می‌شود.
شهریاری خاطرنشان کرد: تاریخ کشور ما نشان می‌دهد استعمار جهانی، بخش‌های مهمی از کشور ما را در جنگ جهانی دوم و قبل از آن تجزیه و قفقاز شمالی و بخش‌هایی از ماوراء النهر و بخش‌هایی از افغانستان، پاکستان و جنوب را از کشورمان جدا کرد.
وی افزود: آنها دو گانه‌ای را تعریف کردند که یا غرب باید اسلامی شود یا اسلام، غربی شود. راه صلح را در اندیشه خود تعریف نکردند و به دنبال لیبرالی کردن اسلام هستند تا به این ترتیب، منافع خود را کسب کنند. در عراق هم با استقلال اقلیم کردستان، قصد تجزیه این کشور را به شیعه، سنی و کردها دارند.
دبیرکل مجمع تقریب تصریح کرد: در این دوره از کنفرانس وحدت از 100شخصیت جهان اسلام دعوت کردیم و  این دوره، دو تفاوت جدی نسبت به سال گذشته دارد: اول این‌که مدعوین را از اشخاصی در سطح مفتی اعظم، وزیر یا معاونان آنها یا روسای سازمان‌ها انتخاب کردیم.
وی تصریح کرد: همچنین طرح کنفرانس‌های منطقه‌ای را کلید زده‌ایم که اولین آنها در لبنان خواهد بود. این طرح در پاکستان، عراق و سوریه نیز در حال طراحی است. این طرح سبب می‌شود تعداد بیشتری از افراد بومی و نخبگانی را در کنفرانس‌ داشته باشیم. کنفرانسی که در اقلیم کردستان و  با حضور 70 شخصیت برگزار شد، نمونه موفقی از این کنفرانس‌ها بود.
شهریاری اضافه کرد: کنفرانس سی و ششم طی روزهای چهارشنبه تا جمعه به‌صورت حضوری برگزار می‌شود و 
آقای رئیسی روز چهارشنبه در افتتاحیه این کنفرانس به ایراد سخن خواهند پرداخت، سپس سخنرانی مدعوین خارجی ادامه خواهد داشت.
وی افزود: زیارت مرقد امام راحل از دیگر برنامه‌های کنفرانس سی و ششم است. روز جمعه به دیدار مقام معظم رهبری خواهیم رفت و در عصر روز جمعه بیانیه پایانی خوانده خواهد شد.
شهریاری گفت: در کنفرانس وحدت امسال از 60 کشور دنیا بالغ بر 200 سخنران خارجی و100سخنرانی داخلی را به‌صورت حضوری و وبیناری خواهیم داشت.البته نشست‌های تخصصی نیز  قبل از کنفرانس برگزار شده و ۴۰ مقاله هم به کنفرانس رسیده است.