نسخه Pdf

هدیه الوند

هدیه الوند

کاش می‌توانستم ذهنیت مردم را از همدان از سمت و سوی هوای خنک و مسافرتگاه تابستانی، بکشانم به طعم شیرین کماج‌های دور میدان باباطاهر و آنجا نشانشان بدهم که کاربرد کماج همدان فقط با چای نیست که ما با بستنی نوش جان می‌کنیم. یا مثلا از سمت و سوی آرامگاه { بوعلی سینا } ببرم به سمت نوازندگانی که هر روز عصر بساط می‌کنند. یا توجهشان را از الوند پرت کنم به کاغذ روی ویترین مغازه‌ها که نوشته شده: هستیمان دره بستیمان.

یا ای کاش می‌توانستم حواس گردشگران را از معماری عجیب و اروپایی‌طور میدان امام خمینی (ره) بکشانم به موزه‌ای مرموز در آن که نشان از قدمت آریایی ما دارد. 
از همه اینها که بگذریم فکر می‌کنم ارزان‌فود گزینه بهتری باشد. البته بر خلاف اسمش سفر به آنجا نه‌تنها ارزان نیست بلکه اثری از غذا هم نمی‌بینید . حدودا 20 دقیقه‌ای باید در جاده پر پیچ و خم این روستا سفر کرده و با خود فکر کنید چه چیزی می‌تواند باعث شود که کسی 2000 سال قبل این همه راه را بکوبد برود آنجا خانه زیرزمینی بسازد. تا برسید به خانه‌ها و دالان‌های تودرتوی عجیب و شگفت‌انگیز آن. هر قدمی که در این روستای قدیمی تازه‌پیداشده برمی‌دارید بیشتر به فکر فرو می‌روید که همدان تا کجا قدمت دارد. سفر خوبی هم می‌تواند باشد برای آن دسته از نوجوانانی که دائم در رویا‌ها و خیالاتشان با زره و شمشیر فولادین به جنگ هیولا‌های زندگی‌شان می‌روند. 
تمام اینها را گفتم که بگویم: بچه‌های خوب ایران؛ به غیر از تابستان‌های خنک همدان وقت‌های دیگر هم پذیرای شما هستیم.

شیما مختاری از همدان
ضمیمه ویژه نامه