خلأهای یك لایحه

خلأهای یك لایحه

دلواپسان مخدوش شدن امنیت كشور بعد از دادن تابعیت ایرانی به فرزندان مردان خارجی شاید حق داشته باشند و شاید میان این جماعت غیرایرانی برهم زننده امنیتی نیز یافت شود. ولی حرف مخالفان این دلواپسان این است كه از ترس برهم خوردن امنیت نباید خیل آدم‌های بی تابعیت را درون ایران نگه داشت كه هر كدامشان از شدت تبعیض‌ها و محرومیت‌ها می‌توانند بمبی ساعتی باشند و امنیت كشور را شدیدتر تهدید كنند.
حرف لعیا جنیدی،‌ معاون حقوقی رئیس جمهور نیز دیروز كه مجلس آمده بود، همین بود. او می‌گفت تبعیض‌هایی كه در مورد این افراد روا داشته می‌شود با گذشت زمان می‌تواند منجر به برهم خوردن نظم اجتماعی وحتی ایجاد خطرات امنیتی شود چون آنها احساس می‌كنند ازحقوقشان محروم شده‌اند.
ورای بحث‌های امنیتی و این جنس نگرانی‌ها اما كسانی هستند كه مایلند لایحه‌ای كه فعلا كلیاتش مصوب شده هنگام تصویب جزئیات درمجلس به قدری چكش كاری شود كه هیچ ایرادی نداشته باشد و واقعا به درد جامعه بخورد. كارن روحانی، حقوقدان وعضو هیات رئیسه كانون وكلای دادگستری به ما می‌گوید باید وضعیت پدران فرزندان مادران ایرانی نیز مشخص و نحوه اقامت آنها در ایران روشن شود، همچنین باید معلوم شود كه آیا این فرزندان از همه مزایای قانونی ایرانی بودن بهره مند می‌شوند یا خیر و آیا بعد از 18 سالگی می‌توانند به تابعیت پدران خویش برگردند و اگراین طور است آیا مشكل ایجاد تابعیت دوگانه پیش نمی‌آید؟
شهنازسجادی، دستیارحقوق شهروندی معاون رئیس‌جمهور در امور زنان و خانواده نیز به ایلنا گفته است كه این لایحه یك خلأ دارد و او امیدوار است در مراحل بعدی بررسی در مجلس رفع شود.
به نظر او مشكل این است كه در لایحه مشخص نشده اگر مادر به هر دلیلی برای فرزندش درخواست تابعیت نداشته باشد یا فوت كرده باشد، حقوق فرزندان او چه می‌شود و آیا دادستان یا یكی از اعضای نزدیك خانواده می‌تواند برای او درخواست تابعیت كند؟