بیگانه با تیم ملی!

بیگانه با تیم ملی!

از امروز دقیقا 162 روز تا شروع رقابت‌های جام‌جهانی در قطر باقی مانده است. در چشم به هم زدنی این زمان می‌گذرد و یکی از بزرگ‌ترین فستیوال‌های ورزشی مردمی جهان برگزار می‌شود. در ظاهر، جام‌جهانی برگزار می‌شود اما در باطن، مردم سرتاسر دنیا گردهم جمع می‌آیند تا مهیج‌ترین روزهای فوتبالی را کنار یکدیگر سپری کنند. پیش‌بینی می‌شود چیزی حدود 5/3 میلیون نفر در ایام برگزاری رقابت‌ها وارد قطر شوند. ایران هم سهم زیادی از این جمعیت میلیونی خواهد داشت. پیش‌بینی اولیه این است که 12 هزار نفر از داخل کشور به قطر سفر کنند که این میزان درصورت شروع خوب ایران، افزایش چشمگیری پیدا می‌کند. فراموش نکنید ایرانیان زیادی از همه دنیا و از کشورهایی چون امارات، ترکیه، آمریکا، انگلیس، کانادا، روسیه، هند، چین، سوئد و... به دوحه سفر می‌کنند تا به حمایت از تیم‌ملی بپردازند.

در روسیه پهناور و در سال 2018، تجمع ایرانیان پررنگ بود. به‌شکلی که مراکشی‌ها با ادعای رکورددار بودن، سکوهای ورزشگاه کریستوفسکی شهر سن پترزبورگ را در تسخیر ایرانی‌ها دیدند. حالا تصور کنید این طرفداران در کشور کوچک قطر چقدر به چشم خواهند آمد؟ نباید از حالا برای سازماندهی درست آنها اقدامی کرد یا حداقل کارگروهی تشکیل داد تا مشکلات‌شان را رفع کند؟
از همین حالا هواداران با مشکلاتی روبه‌رو هستند. اکثر آنها برای تهیه بلیت به بن‌بست خورده‌اند چون فیفا اجازه نمی‌دهد با کارت اعتباری دیگران بلیت خریداری کنند. سفارت ایران در قطر بی‌شک می‌توانست در این زمینه، رایزنی‌هایی داشته باشد. فدراسیون فوتبال هم در این زمینه اقدام درستی انجام نداده و توپ را به زمین فیفا می‌اندازد. در جام‌جهانی روسیه اما چنین مشکلی وجود نداشت. 
بحث اسکان طرفداران ایرانی، ویزای آنها و... هم ابهامات زیادی به وجود آورده. در این شرایط، سفارت ایران در دوحه کاملا منفعل عمل کرده و حتی یک اطلاعیه در واکنش به نگرانی شدید هواداران منتشر نکرده است. فقط لازم است سری به سایت سفارت ایران بزنید تا متوجه شوید در فاصله 162 روز مانده به مسابقات، آنها در هر فضایی هستند الا فوتبال.
 حرف‌های عجیب!
حمید دهقانی پوده، سفیر فعلی ایران در قطر است. او ظاهرا نه فوتبال می‌بیند و نه فوتبالی‌ها را می‌شناسد. به تازگی بعد از ورود تیم‌ملی به دوحه برای برگزاری کمپ تمرینی خود، دهقانی به اردوی تیم‌ملی رفت تا هم از آنها استقبال کند و هم حرف‌هایشان را بشنود. در کمال ناباوری همگان، دهقانی بعضی از بازیکنان تیم‌ملی را نمی‌شناخت و حتی از اطرافیانش پرسید دراگان اسکوچیچ سرمربی تیم‌ملی کدام است؟! حمید استیلی، سرپرست تیم، حدود 20 دقیقه برای سفیر و همراهان صحبت کرد و به آنها درباره مشکلات مالی و محدودیت‌های ایجاد شده گفت. او قصد داشت با انتقال مشکلات تیم به سفیر، صدای همه را به گوش مسؤولان برساند اما در کمال ناباوری چنین جواب بی‌ربطی شنید: «اگر مشکلی هست، من هماهنگ کنم هر باری چیزی دارید وزیر نیرو که با هواپیما می‌آید آنها را برایتان بیاورد!» در حالی که همه از این پاسخ سفیر بهت زده شده بودند، گفتند: «نه ممنون هر چه بار بود همراه خودمان آوردیم و به شما زحمت نمی‌دهیم!» 
 یک جام، این‌ همه فرصت
سفارت ایران در قطر و در زمان برگزاری جام‌جهانی مسؤولیت خطیری دارد. در این فستیوال بزرگ طرفداران، آنها می‌توانند اقدامات فرهنگی زیادی انجام دهند از جمله: 
کمک به تهیه و توزیع بسته‌های فرهنگی در سرتاسر شهر دوحه شامل پرچم ایران، سجاده و مهر، نقشه ایران، مکان‌های دیدنی ایران، مکان‌های مذهبی و باستانی(به دو زبان انگلیسی و فارسی)
کمک به ایجاد ایستگاه‌های فرهنگی در سرتاسر شهر دوحه و انتخاب سفرای جامعه ایرانی که می‌توانند تمام فعالیت‌های سیاسی، تبلیغاتی، فرهنگی و اقتصادی را تشریح کنند.
کمک به تهیه و توزیع بسته‌های فرهنگی-ورزشی با عنوان وحدت کلمه ایرانیان شامل اقلامی از جمله تی‌شرت، پیشانی‌بند و حمایل.
کمک به معرفی هرچه بیشتر جامعه ایرانی از طریق سفرای فرهنگی. 
انتشار اطلاعیه‌های لازم درباره مراحل اخذ «هایا» کارت هواداران (تمام هواداران باید این کارت را داشته باشند وگرنه نه می‌توانند وارد قطر شوند و نه بلیت بازی را تهیه کنند.)
افزایش ظرفیت جذب توریست برای ایران از طریق تبلیغات مناسب.
تشکیل کمیته‌ای برای حل مشکلات طرفداران در قطر.
و...
بحث اسکان هواداران فوتبال در قطر هم معمایی بی‌جواب است. دولت قطر ظاهرا درخواست کرده به دلیل ظرفیت محدود هتل‌ها، طرفداران فوتبال ایران در کیش و قشم بمانند! بعضی از طرفداران بلیت خریده‌اند ولی هتل رزرو نکرده‌اند. تعدادی از آژانس‌ها، هتل‌ها را رزرو کرده‌اند و قیمت را بالا برده‌اند. همین آژانس‌ها بلیت بازی را هم خریده‌اند و با قیمت بالاتری می‌فروشند. طرفداران، سردرگم هستند و در این زمینه، سفارت ایران در قطر هیچ اقدام و رایزنی مشخصی نکرده است.

رضا پورعالی - دبیر ورزش