کی‌ چی گفت؟

کی‌ چی گفت؟

پدیده‌ای به نام علی مرادی
علی مرادی را بدون شک باید یک پدیده در مدیریت ورزش ایران بنامیم، خوشمان بیاید یا بدمان بیاید او یک پدیده است. به این مفهوم که کمتر کسی می‌تواند چنین فضایی را در یکی از پرافتخارترین رشته‌های ورزشی ایران حاکم کند، اگر حتی بخواهیم با برنامه‌ریزی به چنین موقعیتی برسیم این کار زمانبر و پرچالش خواهد بود اما او با تصمیمات عجیب و غریبش توانسته این ورزش پرطرفدار و پرمدال را به فدراسیونی پرحاشیه و پراتفاق بدل کند، احتمالا بدون هیچ برنامه‌ریزی خاصی! تصمیم تازه او، برکناری مربی تیم ملی وزنه‌برداری است آن هم به‌دلیل انتقادی تلویحی از مدیریت آقای مرادی. روند اتفاقات بسیار در این فدراسیون آن هم تنها در فاصله چند ماه انتقادها را به سمت علی مرادی کشانده است، از مشخص شدن دوپینگ دو وزنه‌بردار گرفته تا پناهندگی دو وزنه‌بردار زن که از قضا یکی از آنها تنها مدال‌آور زن وزنه‌برداری ایران است اما جالب این‌که به جای پاسخگویی رئیس فدراسیون هم در دسته مطالبه‌گران قرار می‌گیرد. از این‌که بگذریم موضوع تازه‌تر مربوط به شرایط اردوی تیم ملی وزنه‌برداری است، وضعیت طوری بوده است که اعضای تیم ملی در اعتراض به شرایط این اردو آن را ترک کرده‌اند اما واکنش آقای رئیس تهدید به جایگزینی آنها و البته طعنه به خواسته اعضای تیم ملی با این جمله که «آنها انتظار هتل پنج ستاره دارند». فارغ از همه این حواشی اما باید به موضوع استعلام وزارت ورزش از سازمان بازنشستگی ایران هم اشاره کنیم؛ استعلامی که با گذشت پنج ماه از ارسال آن توسط وزارت ورزش، از سوی این سازمان با یک سکوت جالب توجه همراه بوده است.

شهریه‌های نجومی دبستانی‌ها
با گذشت حدود یک هفته از حرف‌های سعید نوری، وزیر آموزش و پرورش رو به مدیران این وزارتخانه که یا باید فرزندانشان در مدارس دولتی تحصیل کنند یا قید مسوولیت در این وزارتخانه را بزنند، واکنش‌ها به آن ادامه دارد. 
اما این واکنش‌ها، حالا از سوی کاربران فضای مجازی به مصداق‌ها و مثال‌هایی در گرانی بسیاری از شهریه‌های مدارس چرخیده است. آنها با عبور از گفته‌های اولیه وزیر آموزش و پرورش و البته اعتقاد به این‌که چنین تصمیماتی ضمانت اجرایی ندارد و هیچ‌کدام از مدیران حاضر نمی‌شوند فرزندانشان در مدارس دولتی تحصیل کنند، آغاز به اعلام شهریه‌هایی کرده‌اند که برخی از مدارس از آنها خواسته است. تازه‌ترین‌شان مربوط به شهریه‌های چند ده میلیونی مدارس پایه اول دبستان است. 
شهریه‌های ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومانی مدارس غیردولتی برای پایه اول دبستان که دیگر پرداخت آن در توان هر خانواده‌ای نیست، داد خانواده‌ها را بلند کرده که چرا برای یک سال درس خواندن ۴۰میلیون تومان شهریه می‌گیرند! مگر در این مدارس چه کار ویژه‌ای می‌کنند؟!

شاکیان تازه سریال دادگاه
دادگاه پرحاشیه به پایان رسیده و رای بر محکومیت امبرهرد و به نفع جانی دپ است. حالا شهروندان آمریکایی باید بنشینند پای همان سریال‌های معمولشان، چون ظاهرا اپیزود پایانی سریال دادگاه این بازیگر پخش شده و پیروز این قصه هم جانی دپ است. اما پایان دادگاه به معنای پایان این بحث و ماجرا نیست، چرا که حالا امبر هرد نه از سوی طرفداران همسر سابقش، بلکه از سوی اعضای جنبش زنان مورد انتقاد شدید قرار گرفته است. آنها می‌گویند به واسطه خواسته نادرست امبر هرد، اعتبار جنبش می‌تو در آمریکا خدشه‌دار شده است. آن‌طور که بیانیه بلندبالای این جنبش نوشته در شش هفته اخیر، آنها با حجم زیادی از مسخره کردن، حمله، شرمنده کردن و مقصر اعلام کردن می‌تو مواجه شده‌اند. البته وکیل امبرهرد هم اعلام کرده هیأت منصفه در جریان این دادگاه، تحت تأثیر فضای شبکه‌های اجتماعی قرار گرفته و همچنین ورود دوربین به دادگاه باعث شده دادرسی، به «یک باغ‌وحش» تبدیل شود. در این میان، توییت پسر دونالد ترامپ هم حاشیه‌های بسیاری داشته است. او نوشته «امیدوارم این دادگاه پایانی بر ایده فمینیسم وحشی باشد که می‌گوید تمام مردها قبل اثبات بی‌گناهی، گناهکارند و این را اخیرا زیاد دیده‌ایم!»

تاثیرخانه‌های خالی بر بازار اجاره
موضوع مسکن درست در روزهای منتهی به داغ شدن بازار اجاره در رسانه‌ها هم داغ می‌شود. نزدیکی به تابستان و فصل جابه‌جایی‌ها هم باعث شده هر چند روز یکبار، اظهارنظرهایی بابت این موضوع در رسانه‌ها مطرح باشد. اما به‌تازگی رستم قاسمی، وزیر مسکن و شهرسازی، آماری از تعداد معرفی خانه‌های خالی به وزارت اقتصاد اعلام کرده است. طرحی که از ابتدای مجلس یازدهم همواره بحث آن داغ بود و بسیاری معتقد بودند می‌تواند توازنی در وضعیت اجاره مسکن حداقل در تهران ایجاد کند. رستم قاسمی گفته است: « ۵۶۰ هزار واحد مسکونی خالی به وزارت اقتصاد و دارایی معرفی شده که از این میزان ۶۰ هزار واحد اعتراض کردند و این اعتراضات در دست بررسی است.» او گفته حدود ۴۰۰هزار خانه جدید خالی نیز گزارش شده است. ماجرای خانه‌های خالی اما از جایی به نظر می‌رسد بی‌فایده باشد که بدانیم بخش قابل‌توجهی از این خانه‌ها ( حدود 80 درصد) متعلق به نهادها و سازمان‌ها از جمله بانک‌هاست و حتی اخذ مالیات از آنها هم به نوعی جیب به جیب است و تاثیری در روند بازار اجاره نخواهد داشت. 

کابوسی به نام ماسک 
به نظر می‌رسد کارمندان تسلا طی روزهای آتی بر سر دوراهی دشواری قرار بگیرند. آنها باید یا مانند همکاران‌شان در خط تولید به شکل حضوری در محل کار خود حاضر شوند یا این‌که وسایل خود را جمع کنند و به دنبال شغل دیگری بگردند. سم نیسیم، یکی از سهامداران تسلا، ایمیل دریافت شده از ایلان ماسک با عنوان «دورکاری دیگر قابل قبول نیست» را به اشتراک گذاشته و با استناد به محتوای ایمیل مذکور، ظاهرا دوره دورکاری کارمندان تسلا به پایان رسیده است. ماسک در متن این ایمیل گفته «هر کسی که تمایل به دورکاری دارد باید حداقل (تاکید می‌کنم «حداقل») هفته‌ای 40ساعت در محل کار خود حضور داشته باشد، در غیر این صورت از تسلا جدا شود.» با این حال، طرفداران دورکاری این موضوع را مطرح می‌کنند که سیستم کاری مذکور، کیفیت زندگی را بهبود می‌بخشد اما از سوی دیگر افرادی هم اعتقاد دارند که این روش کاری، به نابرابری اجتماعی دامن می‌زند، چرا که دو طبقه جدا از نیروی کاری به وجود می‌آورد که در آن کارمندان از مزایای دورکاری بهره‌مند می‌شوند اما کارگران خط تولید همچنان از انعطاف این سیستم کاری بی‌بهره می‌مانند.